guidens.dk

Sådan bliver du diplomat

Hvis en person brænder for international politik og rejser, kan de måske passe godt til en diplomat. Denne stilling involverer at repræsentere en stats interesser rundt om i verden og indgå i dialoger og forhandlinger med andre politiske repræsentanter. Hvordan bliver en person diplomat?

Hvad gør diplomater helt præcist?
Det første skridt til at blive diplomat er at vide, hvilke ansvarsområder der følger med stillingen. Afhængigt af hvor du kommer fra, kan diplomater opdeles i forskellige veje med varierende opgaver. Som et eksempel kan en type diplomater være fokuseret på menneskerettigheder og humanitære bekymringer, mens en anden er fokuseret på økonomi. I USA er der fem forskellige veje for diplomater: konsulære embedsmænd, politiske embedsmænd, økonomiske embedsmænd, ledelsesofficerer og offentligt diplomati officerer.

Konsulære embedsmænd – Denne stilling hjælper evakuerer amerikanere fra andre lande, letter adoptioner og adresserer identitetsbedrageri og menneskesmugling.

Politiske embedsmænd – En politisk embedsmand overvåger deres værtslands politiske aktivitet og forhandler med embedsmænd.

Økonomiske officerer – Denne stilling arbejder sammen med ngo’er, udenlandske regeringer og internationale virksomheder om en række forskellige politikker, såsom økonomiske, miljømæssige og teknologiske politikker.

Ledelsesofficerer – Denne type officerer er i ledelsen og er ansvarlig for ambassadeoperationer, herunder budgettering og sikkerhed.

Offentlige diplomati officerer – Denne stilling fungerer med akademikere, tænketanke, embedsmænd ls og andre for at fremme deres stats interesser og opbygge støtte.

Inden for diplomatkarriereområdet er der også et rangordningssystem. Ifølge Wienerkonventionen om diplomatiske forbindelser er ambassadører den øverste diplomat og chef for ambassaden. Stillinger under ambassadøren omfatter udsendinge, særlige udsendinge, ministre, chargé d’affaires og så videre. Navnene kan variere lidt afhængigt af staten.

En diplomats karrierevej
Uanset hvilket land du kommer fra, skal du modtage en solid uddannelse, hvis du ønsker at være diplomat. Det første skridt er at få en bachelorgrad. Gode hovedfag omfatter statsvidenskab, økonomi, sociologi, internationale relationer, historie og antropologi. Mens du går på college, vil alt, hvad du kan gøre for at opbygge din viden om udenrigsanliggender, tjene dig godt i fremtiden, så læs aviser, online-tidsskrifter og så videre. Det er også klogt at studere fremmedsprog, især sproget i det område, hvor du er mest interesseret i at tjene i fremtiden. Du er selvfølgelig ikke garanteret at blive placeret i dit drømmeland, så det er smart at studere et par sprog.

Efter en bachelorgrad bør du tage en kandidatgrad. Forskerskoler omhyggeligt, fordi der er mange steder, der tilbyder programmer i udenrigsanliggender og andre relevante fag. Du skal være sikker på, at programmet også tilbyder muligheder for praktikophold og andre ressourcer, da erfaring uden for klasseværelset er meget vigtig.

Hvilke færdigheder skal en diplomat besidde?
Mens du får din grader og få erfaring, er der visse færdigheder, du bør fokusere på. Det amerikanske udenrigsministerium lister faktisk tretten specifikke færdigheder, de leder efter i en god kandidat. Uanset hvor du kommer fra, er det vigtigt at have følgende generelle færdigheder i tankerne:

Forhandling – Diplomati kræver en masse forhandling, så en god diplomat vil have fremragende overtalelse og debatfærdigheder, men de vil også være i stand til at lytte og gå på kompromis, når det er nødvendigt.

Teamledelse – Diplomater er en del af teams, der repræsenterer deres stater, så de er i stand til at arbejde med andre (og lede, hvis det er en del af jobbet) er afgørende for succes.

Kulturel bevidsthed – Diplomater arbejder i andre lande, så det er afgørende at være opmærksom på kulturelle forskelle og ligheder. . At have respekt og forståelse er med til at sikre succesfulde forhandlinger og projekter.

Forskning og analyse – Afhængigt af den specifikke stilling kan en diplomats job indebære en masse forskning og analyse af data, som f.eks. som politiske og økonomiske tendenser. En god diplomat er i stand til at forstå, hvad der foregår, og løse problemer.

Fremmedsprog – De fleste diplomater kender mindst to sprog. Jo flere sprog en diplomat kan, jo bedre for deres karriere. Selvom de ikke er flydende i et sprog, er de i stand til at lære og forbedre sig, når det er nødvendigt.

Skriftlig kommunikation – For at være professionel og troværdig har en diplomat brug for fremragende skriftlig kommunikation færdigheder. En god diplomats skrift er klar, grundig, mekanisk korrekt og overbevisende, når det er nødvendigt.

Bliv en diplomat
Hvordan gør du, når du får dine grader og erfaring faktisk blive diplomat? Processen varierer afhængigt af hvor du kommer fra, men der vil være flere trin og en grundig evaluering. Diplomater repræsenterer deres staters interesser rundt om i verden, så staten ønsker kun de mest kvalificerede kandidater. I USA omfatter ansøgningsprocessen en onlineansøgning, et personligt interview, omfattende evaluering, en lægeundersøgelse og et baggrundstjek og sikkerhedsgodkendelse. Mens du søger, skal en kandidat også vælge et specifikt karrierespor fra en af de fem muligheder. Udenrigstjenestens eksamen består af en skriftlig prøve, forhandlingsøvelse og en mundtlig samtale. Når en ansøger har bestået den endelige gennemgang, bliver deres navne sat på et register, der rangerer kandidater. De ansættes efter behov.

Hvorfor blive diplomat?
En diplomat får et meget unikt og givende blik på, hvordan verden fungerer. De er i stand til at opleve andre lande og kulturer på en måde, som de fleste mennesker ikke kan. Mens diplomater kan placeres i farlige områder, bliver de normalt behandlet med respekt af både deres egen stat og deres vært. Det bedste af det hele er, at en diplomat er i stand til at hjælpe med at gøre verden til et mere retfærdigt og lige sted.