guidens.dk

Lær at bruge e-Boks med MitID

Gå direkte til login for private her: https://digitalpost.e-boks.dk/

Vil du gerne lære at bruge E-boks med MitID? Det kan være en stor jungle at lære nye ting, hvilket også er grunden til, at rigtig mange har svært ved at bruge MitID, når de skal bruge E-boks.

Det er dog vigtigt, at du ved, hvordan det fungerer. Derfor kan du læse med her for at få det mest basale viden omkring E-boks og MitID, sådan du kan få læst alle dine beskeder fra banken og det offentlige.

Hvorfor skal man bruge MitID?

E-boks har i mange år brugt NemID til at logge ind på ens E-boks. Det er dog ændret nu, da du skal bruge MitID til at logge på E-boks. NemID er ved at blive udfaset, da det MitID er en nyere og bedre version. Det er mere sikkert at bruge MitID.

MitID er blevet lavet for at have et mere tidssvarende ID, der kan give flere muligheder i fremtiden. Der er flere forbedringer ved MitID. Det er blandt andet lavet bedre teknisk, samt er kravene til at bekræfte ens identitet ved brug af det blevet markant bedre.

Du skal logge ind med MitID, da din E-boks er koblet sammen med dit CPR-nummer. Derfor viser den udelukkende mails og beskeder, der er henvendt til dit CPR-nummer.

E-boks som en sikker mailboks

E-boks er en sikker digital platform, hvor du kan modtage vigtige beskeder fra det offentlige og private samlet et sted. Sikkerheden hos E-boks er deres største prioritet, da der modtages fortrolige beskeder hele tiden.

Derfor er al kommunikation på platformen krypteret sådan, at det kun er dig, der kan tilgå beskeder fra det offentlige eller banken, der er sendt til dig. E-boks´ data opbevares hos KMD, der er et højt respekteret selskab, der lever op til de bedste standarder indenfor cybersikkerhed. E-boks er kåret som det mest troværdige brand i flere år, hvilket vidner om deres sikkerhed og troværdighed.

Hvem modtager du post fra i E-boks?

Du vil komme til at modtage beskeder fra rigtig mange forskellige i din E-boks. Det er typisk fra det offentlige samt din bank, som du vil modtage mails fra. Det kan være meddeler omkring din bankkonto, aktier eller andre vigtige ting fra din bank. Omkring det offentlige vil det typisk være indkaldelser fra sygehuse eller information omkring dagpenge eller SU.

Du kan dog også modtage meddelelser fra andre private virksomheder end blot din bank. Det kan være pensionsfirmaer, el eller forsikring mv. Det er derfor vigtigt, at du får tjekket din E-boks, hvor du nu skal logge ind med MitID ofte.

Hvordan logger man på E-boks med MitID?

Hvis du gerne vil logge ind på en computer med MitID skal du gøre følgende:

Hvis du gerne vil logge på E-boks med MitID, så skal du starte med at vælge “Log på privat”, når du er på forsiden.

Herefter vil du blive ledt hen til en ny side, hvor du skal logge ind med NemID. Du kan dog ændre det til MitID øverst, hvor der er en boks, der hedder “MitID”. Du vil herefter komme hen på en side, hvor du kan taste din login oplysninger ind.

Hvis du gerne vil bruge E-boks´ app skal du gøre følgende:

Du skal først vælge “Log på med NemID”, hvor du bagefter kan trykke på de tre horisontale streger oppe i venstre hjørne. Herefter skal du vælge MitID og logge ind med dine oplysninger.

Gå direkte til login for private her: https://digitalpost.e-boks.dk/