guidens.dk

e-Boks Mobiladgang App

Hent e-Boks til Apple her: https://apps.apple.com/us/app/e-boks-dk/id482926022
Hent e-Boks til Android her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eboks.activities

Mere end fem millioner brugere logger jævnligt ind på den mest anvendte digitale postkasse i Danmark, e-Boks. Her ligger post fra det offentlige og fra virksomheder samlet ét sted på en nem og overskuelig liste.

Mange har længe været vant til at logge på e-Boks via en browser på computeren, men af og til sker det, at man er afsted uden en computer, og der kan man heldigvis i stedet for bruge e-Boks Mobiladgang / app, som giver dig adgang til din post, når du er på farten.

Sådan opretter du dig på appen

Hvis du øsnker at få adgang til e-Boks på din smartphone skal du gøre følgende. Det første skridt er at downloade e-Boks appen på enten App Store eller Google Play. Imens appen downloader, skal du logge ind på e-Boks på din computer. Når du er logget ind, skal du trykke på Indstillinger, og herefter vil du kunne klikke på Mobiladgang. Nu kan du trykke Aktiver mobiladgang, hvor du nu skal acceptere vilkårene.

Hvis du accepterer disse vilkår, efter at have læst dem igennem, bliver du bedt om at oprette en adgangskode. Denne adgangskode skal du bruge til at logge ind på e-Boks på din telefon. Når du har oprettet adgangskoden, kan du tage fat på din smartphone igen og logge ind på e-Boks Mobiladgang / app. Bemærk at du første gang skal bruge den aktiveringskode, du har modtaget undervejs til at logge ind.

Sådan fungerer appen

Det første du ser, når du er logget ind på e-Boks Mobiladgang / app er punktet Hjem. Her vil du øverst på skærmen se din seneste post, det kan være din lønseddel, en besked fra kommunen eller noget helt tredje.

Senere vil vi komme ind på andre services, man kan tilmelde sig gennem e-Boks, og de vil også blive vist under punktet Hjem. I bunden af din telefon har du en menu-bjælke, og her finder du blandt andet punktet Post, hvor du vil kunne se og søge efter alt den post, du har modtaget.

Du kan filtrere din post ved at trykke på Ulæste, for udelukkende at se beskeder, du ikke har åbnet endnu. Tilbage på menu-bjælken finder du også Plus, der er fyldt med services, som kan være med til at gøre din hverdag nemmere.

e-Boks Plus

Før nævnte vi, at andre services kan vise sig under punktet Hjem, og disse services kan du tilmelde dig under Plus. Med Plus kan du skræddersy og udvælge forskellige services, som du finder nyttige i din hverdag. Her er de inddelt i kategorier som f.eks. familieliv, værktøjer, økonomi & handel, bolig og sundhed. Der er en masse services, og herunder er der et lille udpluk af dem.

e-Boks Plus – Kodehusker

Sikkerhed på internettet er vigtig, og derfor skal vi i dag have koder til næsten alt, om det så er til Netflix eller til vores arbejdscomputer. Det kan blive svært at holde styr på alle vores koder, fordi vi heller ikke så gerne må bruge samme adgangskode til for mange tjenester. Og nogle steder skal vi sågar skifte kode jævnligt, hvilket gør det næsten umuligt at holde styr på ens personlige koder.

Derfor kan du med e-Boks Plus bruge Kodehusker, der er en service, som hjælper dig med at holde styr på alle dine koder. Her kan du nøjes med at huske én enkelt kode, som du skal bruge til at logge ind, og herefter kan du gemme alle dine andre adgangskoder herinde.

Du skriver blot hvor koden skal bruges i et felt, og selve koden i et andet. Og så laver den en nem og overskuelig liste over alle dine koder. Ved at bruge Kodehusker gemmes alle dine koder væk sikkert bag en firewall, så kun du kan få adgang til dem.

e-Boks Plus – Tjek stelnummer

En anden service, som man måske mange gange har ønsket at have, er tjenesten Tjek stelnummer. Om man køber en bil, cykel eller motorcykel, så er det praktisk at vide, om køretøjet er efterlyst i politiets registre, inden man køber det brugt.

Med denne service kan du gøre lige præcis dette. Du vælger blot, om du skal tjekke en cykel eller et motorkøretøj, og så indtaster du stelnummeret eller nummerpladen. Det er superenkelt og tager ikke mere end et par minutter.

e-Boks Plus – Storebox

Når vi ikke handler brugt, får vi oftest en kvittering, på det vi køber, men man glemmer ofte, hvor man har lagt disse kvitteringer. Det vil Storebox gerne hjælpe med. Storebox er en service, der i dag samarbejder med mere end 3.500 butikker i Danmark. For dig betyder det, at hver gang du handler i en af de 3.500 butikker, så modtager du en online kvittering.

Med denne service er det slut med at rode rundt i gamle kvitteringer, og det eneste du skal gøre, er at oprette en profil på Storebox for at komme i gang. Når dette er gjort, vil du også kunne se dine seneste kvitteringer under Mit Overblik på e-Boks.

e-Boks Plus – Energiforbrug

En service, der også er superrelevant for tiden, er Energiforbrug. Vi lever i en tid lige nu, hvor priserne stiger og stiger, og derfor er det vigtigt at tænke sig om i forhold til ens private forbrug. Med Energiforbrug kan du manuelt indtaste dine aflæsninger på vand, varme og elektricitet. På denne måde får du skabt et overblik over, hvor meget du forbruger i de forskellige kategorier.

Sikkerhed i top

Med lønsedler, beskeder fra det offentlig og services som blandt andet Kodehusker, kræver det, at sikkerheden på e-Boks er i top. Måden alt din data bliver sikret på er, at sendt post til dig er krypteret, det vil sige, at andre personer ikke kan se personlige data som dit cpr-nummer.

Derudover skabes den sikre forbindelse ved at anvende sikkerhedsprotokollen SSL, der er indbygget i alle moderne browsere, du kender i dag. Herudover findes der en stærk firewall, der beskytter mod et eventuelt angreb. Alle disse foranstaltninger er til for at holde dine oplysninger gemt væk sikkert, så du ikke behøver bekymre dig.

Gode råd om E-boks app & mobiladgang

I Danmark bliver e-boks anvendt til en lang række formål. Det er her, hvor du har mulighed for henholdsvis at sende og modtage post fra det offentlige. Derfor er det en platform, som bliver brugt flittigt.

Hvis du også bruger e-boks, kan du gøre det hele væsentligt nemmere for dig selv. Du kan nemlig vælge at få E-boks app & mobiladgang. På den måde kan du let og hurtigt tilgå din e-boks, uanset hvor du befinder dig henne. Læs med om de mange fordele ved E-boks app & mobiladgang i det følgende.

Derfor er E-boks app & mobiladgang en fantastisk opfindelse

I din e-boks modtager du en masse vigtig post. Offentlige myndigheder sender nemlig post til din e-boks. Derudover er der også mange lønmodtagere, der modtager deres lønseddel i deres e-boks. Blandt andet derfor er det også meget belejligt at have muligheden for at tjekke sin e-boks, når der er kommet post.

Hvis du gerne vil have mulighed for at tjekke din e-boks når som helst og hvor som helst, kan du drage stor fordel af E-boks app & mobiladgang. Det giver dig nemlig mulighed for at tjekke din e-boks fra din mobil. På den måde behøves du ikke din computer, når du gerne vil tjekke din e-boks. Eller hvis du gerne vil sende en mail via e-boks.

Sådan logger du på E-boks app & mobiladgang

Hvis du gerne vil anvende e-boks app på din smartphone, skal du bruge følgende:

  • CPR-nummer
  • Adgangskode eller biometriske login-metoder

Når du skal åbne e-Boks app, skal du aktivere mobiladgang. Det kan du gøre på følgende måde:

  • Du skal starte med at åbne e-Boks appen
  • Herefter skal du trykke på ”Log på med NemID”
  • Herefter skal du logge ind med dit NemID eller MitID
  • Herefter skal du logge ind med din mobiladgangskode. Derefter skal du trykke på ”Fortsæt”

Når du logger på første gang, vil du blive bedt om at lave en mobiladgangskode. Hvis du har lavet en mobiladgangskode, men du ikke kan huske den, kan du i stedet trykke på ”Glemt adgangskode”. Mobiladgangskoden skal være på mindst 8 tegn.

Biometriske login-metoder på E-boks app & mobiladgang

Hvis du anvender biometriske login-metoder på din smartphone, kan du også anvende dem til at logge på E-boks app & mobiladgang med.

I så fald skal du blot aktivere denne funktion, efter at du har logget på med din mobiladgangskode. Fordelen ved at bruge biometriske login-metoder er først og fremmest, at du er sværere at hacke.

Derudover er login-metoderne ofte også hurtigere. Det vil altså sige, at du hurtigere kan være inde på din e-boks, når du gerne vil tjekke din digitale post.

Hvis du i forvejen er vant til at bruge biometriske login-metoder, er det formentligt også nemmere for dig at anvende dem til at logge ind på din e-boks med. I så fald behøves du ikke hele tiden skifte mellem forskellige login-metoder.

Hent e-Boks til Apple her: https://apps.apple.com/us/app/e-boks-dk/id482926022
Hent e-Boks til Android her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eboks.activities