guidens.dk

Hvordan døde Elvis Presley? Et kig ind i rocklegendens død og helbred.

Elvis Presley er blevet synonymt med mange ting, såsom rock ‘n’ roll og stegt jordnøddesmør og banansandwich. Men en anden del af arven fra “King of Rock ‘n’ Roll” er hans alt for tidlige død. Presley blev født i Tupelo, Mississippi, den 8. januar 1935 og døde i Memphis, Tennessee, den 16. august 1977.

Siden udgivelsen af Baz Luhrmanns “Elvis” i juni 2022 med Austin i hovedrollen Butler og Tom Hanks, diskursen omkring Presleys liv og død er blevet rystet. Dette biografiske musikdrama fortæller om rocklegendens fremgang til stjernestatus, ægteskab med Priscilla Presley og overordnede arv.

Her er, hvad du behøver at vide om Elvis’ død, faldende helbred og andre aspekter af hans liv. Anmeldelse: ‘Elvis’ er en stegt jordnøddesmør og banansandwich af en film, velsmagende, men overfyldt. Faktatjek af den nye ‘Elvis’-film: Fyrede han virkelig oberst Tom Parker på scenen i Las Vegas?

Hvordan døde Elvis?
Elvis Presley døde 42 år gammel den 16. august 1977 i Memphis, Tennessee. Hans alt for tidlige død blev sørget af fans, da mange tog til Graceland, hans palæ i Memphis, for at vise respekt. Presley blev fundet ude at reagere på Graceland. Hans daværende forlovede Ginger Alden fandt Presley liggende bevidstløs på gulvet i hovedbadeværelset, ifølge PBS. Han blev hastet til hospitalet, hvor han blev erklæret død kl. 15.30.

Foreløbige obduktionsresultater fastslog, at Presleys død var resultatet af en “hjertearytmi”, og at stoffer ikke var involveret, sagde PBS. Dette viste sig dog senere ikke at være det fuldstændige tilfælde.

I en toksikologisk rapport, uger efter hans død, viste det sig, at Elvis’ blod havde ekstremt høje niveauer af opiater Dilaudid, Percodan, Demerol og kodein, samt Quaaludes. Elvis Presleys bedste sange: 20 vigtige klip, du skal høre nu

Anmeldelse: De 10 bedste (og de absolut værste) Elvis-film, rangeret

Elvis’ helbredsproblemer, forklaret
Før hans død var Presley visuelt ikke længere det hoftesvingende “Elvis the Pelvis” sexsymbol. En af de første respondere, der ankom til Graceland efter nødopkaldet den dag, Elvis døde og hjalp med at bære ham til ambulancen, blev citeret i bogen “Elvis Presley: A Southern Life” og sagde, at han “må have vejet 250 pund”, ifølge Salon. Vægt var ikke hans eneste problem.

Bogen, ifølge et uddrag i Salon, sagde, at det senere blev “etableret i retten, at i løbet af de syv en halv måned forud for Elvis’ død, fra 1. januar 1977, til 16. august 1977 havde Dr. Nichopoulos skrevet recepter til ham på mindst 8.805 piller, tabletter, hætteglas og injicerbare. … Stofferne omfattede overdel, downers og kraftige smertestillende midler såsom Dilaudid, Quaalude, Percodan, Demerol og kokainhydrochlorid i mængder, der er mere passende for de uhelbredeligt syge med kræft.”

Mere om hans helbred :Dengang havde vi ikke empatien til at tale om Elvis’ helbredsproblemer. Hvad med nu?

Elvis var kendt for at være en vidunderlig spise. Nogle af de mange interessante og kalorieholdige måltider, han indtog gennem årene, inkluderede, Fool’s Gold Loaf, som var “lavet med en krukke af blåbærsyltetøj, en krukke jordnøddesmør og et helt pund bacon,” og jordnøddesmør og banansandwich.

Denne berygtede sandwich ville blive lavet med en hel stang smeltet smør, som vist af Mary Jenkins, tidligere kok på Graceland, under en optræden i 1987 på “Letterman”.

Oven i sine spisevaner var Presley en langtidsbruger af opiater, sagde PBS. Han havde været kendt for at bruge “antihistaminer, beroligende midler såsom Valium, barbiturater, Quaaludes, sovepiller, hormoner – og afføringsmidler mod forstoppelsen.”

PBS rapporterede, at to patologer på tidspunktet for Presleys død ” fundet tegn på svær og kronisk forstoppelse, diabetes og glaukom.” De smertestillende midler Presley brugte menes at have bidraget til hans alvorlige forstoppelse.

Bogen, “Elvis Presley: A Southern Life”, rapporterede også, at obduktionen “bekræftede, hvad hans læger allerede vidste: Elvis var kronisk syg med diabetes, grøn stær og forstoppelse.”

Hvor gammel ville Elvis være i dag?
Hvis Presley var i live i dag, ville han være 87 i august 2022. Han var født i Tupelo, Mississippi, den 8. januar 1935. Hans tvillingebror Jessie var dødfødt, sagde biography.com.

Elvis voksede op i en kærlig familie med ikke mange penge. På trods af sin indadvendte personlighed havde Presley et enormt musikalsk talent. Som 10-årig blev han nummer fem i Mississippi-Alabama Fair and Dairy Show i 1945 for en solooptræden uden musikalsk akkompagnement, sagde biography.com.

Tilegnelse eller påskønnelse? Hvordan ‘Elvis’ fremhæver sin komplicerede historie med sort musik. Et år for år: 45 Elvis-begivenheder i de 45 år siden kongens død. Bare nysgerrig: Vi er her for at hjælpe med livets hverdagsspørgsmål