guidens.dk

Sådan får du det bedste ud af E-boks

Vi lever i dag i en digital tidsalder. Dette betyder at flere og flere ting bliver digitaliserede og fungere online. Dette gælder en blandt andet fysiske ting, som eksempelvis det at sende breve og postkasser.

Flere og flere ting bliver sendt på mail, og derfor er det vigtigt at du ved, hvor du finder alle de vigtige e-mails der bliver sendt, både fra det offentlige, men også private virksomheder.

Derfor kan du her få god viden om E-boks, som i dag er den mest anvendte digitale postkasse i Danmark.

E-boks

Hvis du endnu ikke er helt sikker på, hvordan den digitale platform E-boks benyttes, så får du her en guide til, hvorledes du kan bruge den, og hvilke formål den har. Det smarte ved platformen er, at du både kan benytte den på computer og telefon.

E-boks blev skabt, således alle danskere kan tjekke deres post online, netop fordi digitaliseringen tog over. Primært så finder du på E-boks post fra det offentlige. Det kan blandt andet være fra kommunen eller måske fra sundhedssektoren. Derudover er en af de primære formål med E-boks, at du nemt kan tjekke lønsedler, regninger og underskrive aftaler online.

Som sagt, så er E-boks Danmarks mest anvendte digitale postkasse, med hele 5,8 millioner brugere. Det er derfor en platform som er vigtig at kunne navigere i, da flere og flere virksomheder og offentlige instanser benytter platformen hyppigt.

Guide til brug af E-boks, samt tips og tricks

Hos E-boks kan du se al den post du fra det offentlige, men også fra andre kanaler. Du kan nemt navigere på platformen både på din computer og på din tablet eller mobil.

Du kan vælge at se al den seneste post, men du kan også, for at skabe mere overblik, opdele posten, således du udelukkende fra det offentlige eller udelukkende har fra andre virksomheder. Dette er eksempelvis smart, hvis du leder efter en specifik e-mail, eller måske e-mails fra en specifik virksomhed.

Du kan også selv sende e-mails fra E-boks platformen. Dette kan du gøre ved at besvare en e-mail du får tilsendt, vær dog opmærksom på, at ikke alle e-mails kan besvares. Hvis du senere vil se de e-mails du har sendt ud, så kan du også nemt finde disse, ved at klikke dig ind på den pågældende mappe.

Et tip som er supersmart er, at du kan uploade dokumenter eller billeder i din E-boks, således disse filer altid er gemt og tilgængelige. Dette kan eksempelvis være et billede af dit pas eller måske dokumentation af dine vaccinationer. På den måde kan du altid finde frem til dem, både herhjemme, men også hvis du står i udlande og mangler en af delene.

Noget der er vigtigt for at kunne bruge platformen, det er at du har dit NemID. Dette nøglekort er vigtigt når du opretter din bruger på E-boks, men den er også for nogle nøglen til at logge på og holde øje med at tingene fungere som de skal.